X

Serge Baguet Classic 25/06/2022

Info Inschrijven

Op 25 juni 2022 staat de Serge Baguet Classic op het programma, een prachtige toertocht van Proximus Cycling Challenge die de klimgeit in jou kan wakker schudden. Op het trainingsparcours van voormalig wielerlegende Serge Baguet klim je zowel in de Vlaamse Ardennen als in het Pays des Collines. De Karnemelkbeekstraat en de Valkenberg zijn één van de vele stevige hellingen die opgenomen zijn in het parcours.

Je kan kiezen voor 31, 70, 117 of 150 km. Maak je klimbenen maar wakker, want je gaat ze kunnen gebruiken!

Parcours Praktische info Inschrijven

Serge Baguet

Serge Baguet was de zoon van gewezen beroepsrenner Roger Baguet en won al als jeugdrenner tal van koersen. In 1991 werd hij voor het eerst profrenner bij Lotto, waar hij meteen enkele overwinningen kon boeken. Na 6 jaar hield Serge het profleven echter voor bekeken, en ging aan de slag als dakwerker bij zijn schoonvader. Serge kreeg echter de smaak terug te pakken en werd in 2000 opnieuw prof bij Lotto. De juiste keuze zo blijkt, in 2001 boekte Serge zijn grootste overwinning met etappewinst in de Ronde van Frankrijk. Tal van ereplaatsen volgden, maar in 2005 knoopte hij vooral opnieuw aan met mooie overwinningen in de Ruta Del Sol en het Belgisch Kampioenschap op de weg. De laatste 2 jaren van zijn profcarrière kwam Serge uit voor de Quick Step-Innergetic-formatie, waarna hij in 2007 het profwielrennen voorgoed vaarwel zei.

Na zijn carrière richtte Serge het Baguet Bicycle Centre op dat zich bezighoudt met de organisatie van fietsvakanties, wielerstages en evenementen die met wielrennen te maken hebben.

In 2017 overleed Serge Baguet veel te vroeg, na een moedige strijd tegen darmkanker. Hij werd 47 jaar.

Parcours

Heb je zin in een gezellig tochtje met het gezin in de mooie, rustige omgeving van Lierde? Dan is de tocht van 31 km de ideale route om samen met het gezin te ontdekken!

Doe je liever een langere rit? Dan is de tocht van 70 km misschien wel iets voor jou. Bij deze tocht ontdekken we de mooie omgeving van het Pays des Collines en gaan we klimmen in de Vlaamse Ardennen waar we onder andere de Valkenberg trotseren.

Opzoek naar wat meer hoogtemeters? Dan is de de tocht van 117 km gemaakt voor jou! Tijdens deze rit gaan we opnieuw richting het Pays des Collines en beginnen we daar al met het klimmen. Na klimmetjes zoals Hameau des Papins en Le Bourliquet rollen we de Vlaamse Ardennen binnen waar er nog enkele klimmen op het menu staan.

Bij de afstand van 150 km combineer je the best of both worlds. We starten richting Lessines en Frasnes, daar volgt een opeenvolging van steile en lange hellingen. Na deze passage keren we via de Vlaamse Ardennen terug en volgt onder andere de Langendries. Afsluiten doen we in Geraardsbergen met de Zavelstraat en de Onkerzeleberg.

De parcoursplannen worden hier gepubliceerd van zodra ze beschikbaar zijn en de GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Er is keuze uit vier afstanden:

 • 31 km
 • 70 km (697 hoogtemeters)
 • 117 km (1301 hoogtemeters)
 • 150 km (1617 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

31 km
familieafstand
70 km
Fayte
Mont d'Ellezelles
Foreest
Valkenberg
Elverenberg
Vossenhol
Finish Lierde
117 km
Fayte
ue du Mont
Rue Sartiau
Hameau des Papins
Le Bourliquet
Karnemelkbeekstraat
Kuitholstraat
Foreest
Valkenberg
Elverenberg
Finish Lierde
150 km
Fayte
ue du Mont
Rue Sartiau
Hameau des Papins
Le Bourliquet
Karnemelkbeekstraat
Kuitholstraat
Foreest
Valkenberg
Langendries
Vlamme
Onkerzeleberg
Zavelstraat
Finish Lierde

Praktische info

Deelnamepakket

Naast een prachtige parcours bieden we je ook een omvangrijk deelnamepakket aan:

 • Een uitgebreide bevoorrading met sportvoeding, koeken en fruit aan elke controlepost.*
 • Technische bijstand & depannagedienst onderweg
 • Medische service op iedere bevoorrading en aan de start/finish
 • Kadersticker met vermelding van hellingen en bevoorradingen
 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Bepijld parcours met perfecte signalisatie
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Kleedkamers & douches

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

Start & finish

Gemeenteplein – 9570 Lierde

Starturen

 • 31 km: tussen 9u00 – 11u00
 • 70 km: tussen 7u30 – 11u00
 • 117 km: tussen 7u30 – 10u00
 • 150 km: tussen 7u30 – 9u00

Scan & Ride

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een E-ticket toegestuurd. Op vertoon van jouw E-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je niet meer van de fiets en verlies je geen tijd aan de start!

Bevoorrading

 • 30km: 1 bevoorrading
 • 70km: 1 bevoorrading
 • 116km: 2 bevoorradingen
 • 150km: 3 bevoorradingen

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!
Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Bereikbaarheid & parkings

Enkele weken voor het event vind je hier een overzicht van de aanrijroutes en parkings.

Kleedkamers & douches

Kleedkamers en douches worden aangeboden op voorwaarde dat het op het moment zelf toegelaten is volgens de geldende coronamaatregelen.

Technische service

Zowel bij de start als op het parcours helpen onze mekaniekers je graag verder in geval van pech.

Bij onherstelbare schade aan je fiets, kan je steeds beroep doen op het noodnummer dat je kan terugvinden op de achterzijde van je kaderplaatje.

Een bezemwagen komt je dan zo snel mogelijk ophalen.

Overnachting

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vind je via de volgende toeristische diensten:

Label "MV OK": zorgeloos fietsen voor mannen en vrouwen

Alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge kregen van Cycling Vlaanderen het "MV OK" label. Dit label toont aan dat er rekening gehouden wordt met een aantal basisbehoeften van fietsende vrouwen (en mannen).

Op alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge bieden wij:

 • Aparte kleedkamers en douches
 • Aparte wc's aan de bevoorradingen
 • Aparte wc's aan de start- en finishlocatie

Respecteer de wegcode en fiets proper!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden.

Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven maar ook geen afval achter te laten of te wildplassen.

Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers.

Inschrijven

Online voorinschrijvingen (t.e.m. 24 juni 23u59)

Afstanden 31 km 70 km 117 km 150 km
Early Bird
(Tot en met 13/6)
€8 €13 €15 €17
Regular (13/6 – 24/6) €11 €16 €18 €20

Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je kan je kaderplaatje bij aankomst terug omruilen voor de waarborg! Deze waarborg wordt niet toegevoegd bij de familietocht.

Bekijk hier het deelnamepakket

Groepsinschrijving (t.e.m. 13 juni – 23u59)

Wil je samen met collega's en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met maandag13 juni.

 • Naamwissels zijn enkel mogelijk aan de helpdesk op 25 juni en nodig om als deelnemer verzekerd te zijn. Per wissel wordt ter plaatse € 5 administratiekost aangerekend.
 • Voor een groepsinschrijving met gezamenlijke afhaling moet je met minstens 10 personen zijn. Zijn er minder dan 10 deelnemers dan kan je je nog steeds als groep inschrijven maar dient elk groepslid zijn of haar deelnamepakket individueel af te halen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.a. worden niet aanvaard.
 • Werkwijze online inschrijving: op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren. Vervolgens kan je deelnemers toevoegen en verwijderen. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestigingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is moet de groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Vanaf het ogenblik dat je groep afgesloten is, kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

Daginschrijvingen

De dag zelf ter plaatse inschrijven is mogelijk aan het standaardtarief. Je vooraf inschrijven online verloopt echter veel vlotter, je rijdt met je fiets door de Scan & Ride balie, laat je ticket scannen en je bent vertrokken! We raden je dus aan om je online in te schrijven. Dit kan tot de avond voordien om 23u59.

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Serge Baguet Classic. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen. Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Na het event kan u hier uw eigen persoonlijke foto’s opzoeken van de Serge Baguet classic 2022.

Bekijk hier je foto’s na de tocht

Voorbereiding

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

FAQ

Dit is mogelijk op eigen initiatief. Neem ten laatste voor 13 juni 2022 contact op met info@peloton.be.

Indien je wilt wisselen naar een kortere afstand dan kan je ten laatste voor 13 juni 2022 contact opnemen met info@peloton.be Indien je wilt wisselen naar een langere afstand dan helpen we je graag ter plaatse verder aan de infodesk. Je zal ter plaatse het verschil kunnen bijbetalen.

In dat geval worden de inschrijvingen overgezet naar een volgende editie.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton