X

Serge Baguet Classic 12&13/06/2021

Foto's Fotoservice

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Serge Baguet Classic! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Parcours

Met de voorjaarsklassiekers achter ons kan je op dit heuvelachtige parcours jouw voorjaarsconditie nog eens in de verf zetten. Lierde is de uitvlasbasis. Van daaruit trekken we richting de taalgrens en het Pays des Collines, waar we de hoogtemeters opzoeken!

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 70 km
 • 116 km
 • 150 km

Parcoursoverzicht

Parcoursoverzicht

Parcours Fayte

1. Fayte

Bij de start beginnen we na 5 km al meteen te klimmen. De eerste helling op jouw pad is 1.4 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 4%. Met maximum stijgingspercentages tot 8% is de Fayte dus de perfecte opwarming voor jouw tocht van het weekend!

70, 116 & 150km

Meer info

Parcours Hameau des Papins

2. Hameau des Papins

Na de Fayte trekken we naar de Hamaeu des Papins. Wie de klim nu nog niet kent, zal de naam ongetwijfeld wel onthouden. 1.1 kilometer klimmen met een gemiddelde van 7.5%. De steilste stukken lopen op tot maar liefst 16%.

116 & 150km

Meer info

Parcours Karnemelkbeekstraat

3. Karnemelkbeekstraat

De Karnemelkbeekstraat is een lange asfalthelling die pal op de taalgrens ligt. De klim begint tussen de open velden aan ong. 6% maar loopt op het einde op tot 18%. Gelukkig word je er omringd door het bos dat even voor afkoeling zal zorgen na deze klepper van formaat.

116 & 150km

Meer info

Parcours Foreest

4. Foreest

Na enkele hellingen in Wallonië trekken we stilletjes aan terug naar de Vlaamse Ardennen. 700 m lang kronkelt de Foreest naar boven, met stijgingspercentages tot 13% valt deze klassieke helling zeker niet te onderschatten.

70, 116 & 150km

Meer info

Parcours Valkenberg

5. Valkenberg

De Valkenberg hoeft geen introductie meer, gekend uit menig wielerklassieker weet de geoefende wielerliefhebber wat hem hier te wachten staat, 550m de tanden stukbijten op hellingspercentages tot 13%!

70, 116 & 150km

Meer info

Serge Baguet

Serge Baguet was de zoon van gewezen beroepsrenner Roger Baguet en won al als jeugdrenner tal van koersen. In 1991 werd hij voor het eerst profrenner bij Lotto, waar hij meteen enkele overwinningen kon boeken. Na 6 jaar hield Serge het profleven echter voor bekeken, en ging aan de slag als dakwerker bij zijn schoonvader. Serge kreeg echter de smaak terug te pakken en werd in 2000 opnieuw prof bij Lotto. De juiste keuze zo blijkt, in 2001 boekte Serge zijn grootste overwinning met etappewinst in de Ronde van Frankrijk. Tal van ereplaatsen volgden, maar in 2005 knoopte hij vooral opnieuw aan met mooie overwinningen in de Ruta Del Sol en het Belgisch Kampioenschap op de weg. De laatste 2 jaren van zijn profcarrière kwam Serge uit voor de Quick Step-Innergetic-formatie, waarna hij in 2007 het profwielrennen voorgoed vaarwel zei.

Na zijn carrière richtte Serge het Baguet Bicycle Centre op dat zich bezighoudt met de organisatie van fietsvakanties, wielerstages en evenementen die met wielrennen te maken hebben.

In 2017 overleed Serge Baguet veel te vroeg, na een moedige strijd tegen darmkanker. Hij werd 47 jaar.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

BELANGRIJK: heb je symptomen van Covid-19, dan vragen we je om thuis te blijven!

Vergeet niet te drinken!

Wanneer je sport in de zomerse warmte, verliest je lichaam veel water en minerale zouten. Daarom moet je blijven hydrateren om het verlies aan vocht tegen te gaan en comfortabel te kunnen blijven sporten.

Eens je dorst krijgt, is het al te laat. Drink daarom voor, tijdens en na het sporten voldoende water. Voor je gaat sporten anticipeer je op het vochtverlies dat je gaat oplopen, tijdens het sporten vul je het vochtverlies door transpiratie aan, en daarna blijf je drinken om een vochttekort te vermijden. Dus onthou: drinken, drinken, drinken!

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Serge Baguet Classic! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Cycling Vlaanderen

Kloppend hart van het wielrennen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Klik hier en word nu lid!

Voorbereiding

Aptonia

Aptonia is het voedings- en triatlonmerk van Decathlon. Aptonia heeft naast materiaal en accessoires voor zowel de beginnende als gevorderde triatleet, ook een bijzonder ruime keuze aan voeding, hydratatie en recuperatie-artikelen in haar gamma. Dankzij een uitgebreid en doeltreffend gamma kan elke wielrenner, van toerist tot kampioen, de beste versie van zichzelf worden! Ontdek onze gels, bars en isotone dranken online en in de Decathlon-winkels!

FAQ

Als organisatie hebben we een nieuw format uitgewerkt om de veiligheid en het comfort van onze deelnemers te maximaliseren. Heel wat van deze maatregelen worden uitvoerig beschreven in deze FAQ.

 • Je fietstocht verloopt op een veilige manier.
 • Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • Gelimiteerde tijdslots per dag voor een optimale spreiding van deelnemers.
 • Vrije start in het door jou gekozen tijdslot.
 • Je volgt de pijlen of rijdt op basis van de gpx.
 • Hou je aan de social distance regels en fiets maximaal met 9 anderen.

Er is geen tijdslimiet. Iedereen fietst op zijn eigen tempo. Houd er wel rekening mee dat de finish sluit om 17u30. Kies een tijdslot in functie van je tempo en gekozen afstand zodat je voldoende tijd hebt om te finishen!

Omwille van de maatregelen i.v.m. Covid-19 is het NIET mogelijk ter plaatse nog in te schrijven.

Om de regels rond social distancing en de veiligheid van alle deelnemers te kunnen garanderen is het uitermate belangrijk om je te houden aan het door jou gekozen tijdslot. Binnen jouw tijdslot kan je vrij starten.

Voor de start krijgt iedere deelnemer een uitgebreid bevoorradingspakket voor onderweg.

Als organisatie bieden we onderweg geen bevoorradingen aan, omwille van de huidige maatregelen i.v.m. Covid-19.

Het dragen van een mondmasker is verplicht voor en na je fietstocht. Tijdens het fietsen zelf is een mondmasker niet verplicht.

Dit is niet mogelijk omdat we concentratie van deelnemers op 1 locatie moeten vermijden. Er is voldoende parking vlakbij start & finish. We raden je aan om je spullen in de wagen te laten tijdens het fietsen.

Er zullen uitzonderlijk geen kleedkamers/douches ter beschikking zijn.

In het kader van de geldende coronamaatregelen beperken we de contacten maximaal. Om die reden zit je kaderplaatje mee inbegrepen in de inschrijvingsprijs en wordt er uitzonderlijk geen aparte waarborg gevraagd voor het kaderplaatje. Daardoor zal er ter plaatse geen waarborgterruggavestand worden ingericht.

Als Serge Baguet Classic niet kan doorgaan, zal je inschrijving automatisch overgedragen worden naar de volgende editie.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton