X

Serge Baguet Classic 25/06/2022

Foto's Fotoservice

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Serge Baguet Classic. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen. Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Na het event kan u hier uw eigen persoonlijke foto’s opzoeken van de Serge Baguet classic 2022.

Bekijk hier je foto’s na de tocht

Op 25 juni 2022 staat de Serge Baguet Classic op het programma, een prachtige toertocht van Proximus Cycling Challenge die de klimgeit in jou kan wakker schudden. Op het trainingsparcours van voormalig wielerlegende Serge Baguet klim je zowel in de Vlaamse Ardennen als in het Pays des Collines. De Karnemelkbeekstraat en de Valkenberg zijn één van de vele stevige hellingen die opgenomen zijn in het parcours.

Je kan kiezen voor 31, 70, 114 of 150 km. Maak je klimbenen maar wakker, want je gaat ze kunnen gebruiken!

Parcours Praktische info Inschrijven

Serge Baguet

Serge Baguet was de zoon van gewezen beroepsrenner Roger Baguet en won al als jeugdrenner tal van koersen. In 1991 werd hij voor het eerst profrenner bij Lotto, waar hij meteen enkele overwinningen kon boeken. Na 6 jaar hield Serge het profleven echter voor bekeken, en ging aan de slag als dakwerker bij zijn schoonvader. Serge kreeg echter de smaak terug te pakken en werd in 2000 opnieuw prof bij Lotto. De juiste keuze zo blijkt, in 2001 boekte Serge zijn grootste overwinning met etappewinst in de Ronde van Frankrijk. Tal van ereplaatsen volgden, maar in 2005 knoopte hij vooral opnieuw aan met mooie overwinningen in de Ruta Del Sol en het Belgisch Kampioenschap op de weg. De laatste 2 jaren van zijn profcarrière kwam Serge uit voor de Quick Step-Innergetic-formatie, waarna hij in 2007 het profwielrennen voorgoed vaarwel zei.

Na zijn carrière richtte Serge het Baguet Bicycle Centre op dat zich bezighoudt met de organisatie van fietsvakanties, wielerstages en evenementen die met wielrennen te maken hebben.

In 2017 overleed Serge Baguet veel te vroeg, na een moedige strijd tegen darmkanker. Hij werd 47 jaar.

Parcours

Heb je zin in een gezellig tochtje met het gezin in de mooie, rustige omgeving van Lierde? Dan is de tocht van 31 km de ideale route om samen met het gezin te ontdekken!

Doe je liever een langere rit? Dan is de tocht van 70 km misschien wel iets voor jou. Bij deze tocht ontdekken we de mooie omgeving van het Pays des Collines en gaan we klimmen in de Vlaamse Ardennen waar we onder andere de Valkenberg trotseren.

Opzoek naar wat meer hoogtemeters? Dan is de de tocht van 114 km gemaakt voor jou! Tijdens deze rit gaan we opnieuw richting het Pays des Collines en beginnen we daar al met het klimmen. Na klimmetjes zoals Hameau des Papins en Le Bourliquet rollen we de Vlaamse Ardennen binnen waar er nog enkele klimmen op het menu staan.

Bij de afstand van 150 km combineer je the best of both worlds. We starten richting Lessines en Frasnes, daar volgt een opeenvolging van steile en lange hellingen. Na deze passage keren we via de Vlaamse Ardennen terug en volgt onder andere de Langendries. Afsluiten doen we in Geraardsbergen met de Zavelstraat en de Onkerzeleberg.

De parcoursplannen worden hier gepubliceerd van zodra ze beschikbaar zijn en de GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

31 km 70 km 114 km 150 km

Groepsstart voor vrouwen

Start je als renster liever met een vrouwelijke achterban? Samen met The Women Peloton van Elke Bleyaert, de vriendin van Jasper Stuyven, organiseren we een groepsstart voor vrouwen. Zo kan je met een gerust hart afzakken naar Lierde voor een tocht met vrouwelijke metgezellen. Ga je voor de family ride van 31 kilometer met je gezin? Of kies je voor de 70, 114 of 150 kilometer? Ontdek hieronder meer over de groepsstart!

Op zaterdag 25 juni verzamelen we voor de 3 langste afstanden: 70, 114 en 150 km om 9u. Elke Bleyaert staat nu al te popelen om je die dag te ontvangen. Ook de rensters van Proximus - Alphamotorhomes – Doltcini nemen een korte onderbreking in hun voorbereidingen voor het Belgisch kampioenschap van de dag erna en zullen de start in Lierde kleuren. Omstreeks 9u15 schieten we de begeleide fiestochten op gang. Benieuwd wie meefietst met jouw afstand?

Elke en Alexia nemen je tijdens de tocht van 114 km langs 10 hellingen met 1301 hoogtemeters mee door het mooiste van de Vlaamse Ardennen en het Pays des Collines.

Ga jij graag voor nog wat meer uitdaging? Neem dan om 9u15 samen met het peloton van Elke en Alexia plaats onder de startboog voor de tocht van 150 km. Enkel de laatste lus zal je dan met door hen ingesproken moed alleen moeten aanvatten, of wie weet heb je al enkele andere dapperlingen gevonden in hun peloton en verteer je ook die laatste kilometers niet alleen.

Hedwig en Lien, de vriendin van Edward Theuns, krijgen samen met wie zich inschreef voor 70 km 6 hellingen met bijna 700 hoogtemeters voor de wielen geschoven. Ook zij vatten hun tocht aan om 9u15.

Zak jij op 25 juni graag af naar Lierde met je gezin? Of ben je de langere afstanden niet echt gewend en wil je toch komen genieten van al het moois dat Lierde en omstreken te bieden heeft? Schrijf je dan in voor de familietocht van 31 km! Tine, sportpsychologe van The Women Peloton, trapt ook jouw tocht op gang! Die start vindt plaats om 10u.

Na je tocht blijven plakken om gezellig na te keuvelen bij een drankje? Ook daar hebben onze begeleidsters van The Women Peloton heel veel goesting in! Schrijf je snel in en wees erbij op de allereerste groepsstart voor vrouwen van de Proximus Cycling Challenge!

Meer info over The Women Peloton

Schrijf je in!

Er is keuze uit vier afstanden:

 • 31 km
 • 70 km (697 hoogtemeters)
 • 114 km (1301 hoogtemeters)
 • 150 km (1617 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

31 km
familieafstand
71 km
Fayte
Mont d'Ellezelles
Ganzenberg
Valkenberg
Vossenhol
Finish Lierde
117 km
Fayte
Rue du Mont
Rue Sartiau
Dieu des Monts
La Croisette
Karnemelkbeekstraat
Kuitholstraat
Ganzenberg
Valkenberg
Vossenhol
Finish Lierde
151 km
Fayte
Rue du Mont
Rue Sartiau
Dieu des Monts
La Croisette
Karnemelkbeekstraat
Kuitholstraat
Ganzenberg
Valkenberg
Langendries
Vlamme
Onkerzeleberg
Finish Lierde

Voorbereiding

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

FAQ

Dit is mogelijk op eigen initiatief. Neem ten laatste voor 13 juni 2022 contact op met info@peloton.be.

Indien je wilt wisselen naar een kortere afstand dan kan je ten laatste voor 13 juni 2022 contact opnemen met info@peloton.be Indien je wilt wisselen naar een langere afstand dan helpen we je graag ter plaatse verder aan de infodesk. Je zal ter plaatse het verschil kunnen bijbetalen.

In dat geval worden de inschrijvingen overgezet naar een volgende editie.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton