X

Serge Baguet Classic 12&13/06/2021

Info Inschrijven

Op 12 en 13 juni staat de Serge Baguet Classic op het programma, een prachtige toertocht van de Proximus Cycling Challenge die de echte Flandrien in jou kan wakker schudden. Op het trainingsparcours van voormalig wielerlegende Serge Baguet gaan we zowel in de Vlaamse Ardennen als het Pays des Collines klimmen. De Karnemelkbeekstraat en de Valkenberg zijn twee van de vele stevige hellingen die opgenomen zijn in het parcours en van deze tocht een pareltje voor de klimmers onder ons maken. In totaal is er is keuze uit 3 afstanden, 70, 116 of 150 km.

Om deze toertocht in alle veiligheid te laten verlopen wordt de Serge Baguet Classic op twee dagen georganiseerd en met start in verschillende tijdsloten. De inschrijvingen per dag en per tijdslot zijn beperkt, schrijf je dus snel in om er bij te kunnen zijn!

Parcours Praktische info Inschrijven

Parcours

Met de voorjaarsklassiekers achter ons kan je op dit heuvelachtige parcours jouw voorjaarsconditie nog eens in de verf zetten. Lierde is de uitvlasbasis. Van daaruit trekken we richting de taalgrens en het Pays des Collines, waar we de hoogtemeters opzoeken!

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 70 km
 • 116 km
 • 150 km

Parcoursoverzicht

Parcoursoverzicht

Parcours Fayte

1. Fayte

Bij de start beginnen we na 5 km al meteen te klimmen. De eerste helling op jouw pad is 1.4 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 4%. Met maximum stijgingspercentages tot 8% is de Fayte dus de perfecte opwarming voor jouw tocht van het weekend!

70, 116 & 150km

Meer info

Parcours Hameau des Papins

2. Hameau des Papins

Na de Fayte trekken we naar de Hamaeu des Papins. Wie de klim nu nog niet kent, zal de naam ongetwijfeld wel onthouden. 1.1 kilometer klimmen met een gemiddelde van 7.5%. De steilste stukken lopen op tot maar liefst 16%.

116 & 150km

Meer info

Parcours Karnemelkbeekstraat

3. Karnemelkbeekstraat

De Karnemelkbeekstraat is een lange asfalthelling die pal op de taalgrens ligt. De klim begint tussen de open velden aan ong. 6% maar loopt op het einde op tot 18%. Gelukkig word je er omringd door het bos dat even voor afkoeling zal zorgen na deze klepper van formaat.

116 & 150km

Meer info

Parcours Foreest

4. Foreest

Na enkele hellingen in Wallonië trekken we stilletjes aan terug naar de Vlaamse Ardennen. 700 m lang kronkelt de Foreest naar boven, met stijgingspercentages tot 13% valt deze klassieke helling zeker niet te onderschatten.

70, 116 & 150km

Meer info

Parcours Valkenberg

5. Valkenberg

De Valkenberg hoeft geen introductie meer, gekend uit menig wielerklassieker weet de geoefende wielerliefhebber wat hem hier te wachten staat, 550m de tanden stukbijten op hellingspercentages tot 13%!

70, 116 & 150km

Meer info

Serge Baguet

Serge Baguet was de zoon van gewezen beroepsrenner Roger Baguet en won al als jeugdrenner tal van koersen. In 1991 werd hij voor het eerst profrenner bij Lotto, waar hij meteen enkele overwinningen kon boeken. Na 6 jaar hield Serge het profleven echter voor bekeken, en ging aan de slag als dakwerker bij zijn schoonvader. Serge kreeg echter de smaak terug te pakken en werd in 2000 opnieuw prof bij Lotto. De juiste keuze zo blijkt, in 2001 boekte Serge zijn grootste overwinning met etappewinst in de Ronde van Frankrijk. Tal van ereplaatsen volgden, maar in 2005 knoopte hij vooral opnieuw aan met mooie overwinningen in de Ruta Del Sol en het Belgisch Kampioenschap op de weg. De laatste 2 jaren van zijn profcarrière kwam Serge uit voor de Quick Step-Innergetic-formatie, waarna hij in 2007 het profwielrennen voorgoed vaarwel zei.

Na zijn carrière richtte Serge het Baguet Bicycle Centre op dat zich bezighoudt met de organisatie van fietsvakanties, wielerstages en evenementen die met wielrennen te maken hebben.

In 2017 overleed Serge Baguet veel te vroeg, na een moedige strijd tegen darmkanker. Hij werd 47 jaar.

Inschrijven

Online inschrijven (tot avond voor gekozen dag)

Afstand 70 km* 116 km** 150 km***
Tarief €19 €21 €21

* Starten mogelijk tussen 9u30 en 12u30
** Starten mogelijk tot 11u30
*** Starten mogelijk tot 9u30

Ik doe mee!

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

Daginschrijvingen

Omwille van de geldende Covid-19 maatregelen is het NIET mogelijk ter plaatse nog in te schrijven. De online inschrijvingen sluiten 1 dag op voorhand of tenzij eerder volzet.

Programma & starturen

Om voldoende afstand te garanderen zullen alle deelnemers per dag verspreid starten in meerdere tijdsslots. Kies bij je inschrijving het gewenste tijdsslot waarbinnen je vrij kan starten:

 • Tussen 6u30 en 7u30
 • Tussen 7u30 en 8u30
 • Tussen 8u30 en 9u30
 • Tussen 9u30 en 10u30
 • Tussen 10u30 en 11u30
 • Tussen 11u30 en 12u30

De finish sluit om 17u. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van je tijdsslot.

Praktische info

Hoe werkt het en hoe ziet mijn fietstocht eruit?

Deze editie van de Serge Baguet Classic verloopt uiteraard op een veilige manier volgens de geldende, sanitaire regels. Zo starten alle deelnemers per dag in tijdsslots waarbinnen ze vrij kunnen starten. Zo garanderen we voldoende afstand tussen deelnemers. Tijdens je online inschrijving kan je het gewenste tijdsslot aanduiden.

Deelnamepakket voor elke deelnemer

 • Uitgebreide bevoorrading aan de start met o.a. Aptonia sportdrank, sportbars, fruitjellies en wafels/koeken,...
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand
 • Medische bijstand
 • Pechverhelping
 • Wegwijzer / bepijld parcours
 • Parcourssticker met hellingen onderweg
 • Kaderplaatje
 • Nog eens een echte toertocht-ervaring!

Locatie & parking

Sporthal de Zandloper
Nieuwstraat 23
9570 Lierde

Parking Nieuwe wijk & Parking Station Lierde

Technische service

Zowel bij de start als op het parcours helpen onze mecaniciens je graag verder in geval van pech.

Overnachting

Op zoek naar een verblijfplaats voor Serge Baguet Classic?
Hier vind je meer info: www.visitvlaamseardennen.be/logeren

Respecteer de wegcode en fiets proper!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden.

Om het voortbestaan van de Serge Baguet Classic niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven maar ook geen afval achter te laten of te wildplassen.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

BELANGRIJK: heb je symptomen van Covid-19, dan vragen we je om thuis te blijven!

Vergeet niet te drinken!

Wanneer je sport in de zomerse warmte, verliest je lichaam veel water en minerale zouten. Daarom moet je blijven hydrateren om het verlies aan vocht tegen te gaan en comfortabel te kunnen blijven sporten.

Eens je dorst krijgt, is het al te laat. Drink daarom voor, tijdens en na het sporten voldoende water. Voor je gaat sporten anticipeer je op het vochtverlies dat je gaat oplopen, tijdens het sporten vul je het vochtverlies door transpiratie aan, en daarna blijf je drinken om een vochttekort te vermijden. Dus onthou: drinken, drinken, drinken!

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Voorbereiding

Aptonia

Aptonia is het voedings- en triatlonmerk van Decathlon. Aptonia heeft naast materiaal en accessoires voor zowel de beginnende als gevorderde triatleet, ook een bijzonder ruime keuze aan voeding, hydratatie en recuperatie-artikelen in haar gamma. Dankzij een uitgebreid en doeltreffend gamma kan elke wielrenner, van toerist tot kampioen, de beste versie van zichzelf worden! Ontdek onze gels, bars en isotone dranken online en in de Decathlon-winkels!

Cycling Vlaanderen

Kloppend hart van het wielrennen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Klik hier en word nu lid!

FAQ

Als organisatie hebben we een nieuw format uitgewerkt om de veiligheid en het comfort van onze deelnemers te maximaliseren. Heel wat van deze maatregelen worden uitvoerig beschreven in deze FAQ.

 • Je fietstocht verloopt op een veilige manier.
 • Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • Gelimiteerde tijdslots per dag voor een optimale spreiding van deelnemers.
 • Vrije start in het door jou gekozen tijdslot.
 • Je volgt de pijlen of rijdt op basis van de gpx.
 • Hou je aan de social distance regels en fiets maximaal met 9 anderen.

Er is geen tijdslimiet. Iedereen fietst op zijn eigen tempo. Houd er wel rekening mee dat de finish sluit om 17u30. Kies een tijdslot in functie van je tempo en gekozen afstand zodat je voldoende tijd hebt om te finishen!

Omwille van de maatregelen i.v.m. Covid-19 is het NIET mogelijk ter plaatse nog in te schrijven.

Om de regels rond social distancing en de veiligheid van alle deelnemers te kunnen garanderen is het uitermate belangrijk om je te houden aan het door jou gekozen tijdslot. Binnen jouw tijdslot kan je vrij starten.

Voor de start krijgt iedere deelnemer een uitgebreid bevoorradingspakket voor onderweg.

Als organisatie bieden we onderweg geen bevoorradingen aan, omwille van de huidige maatregelen i.v.m. Covid-19.

Het dragen van een mondmasker is verplicht voor en na je fietstocht. Tijdens het fietsen zelf is een mondmasker niet verplicht.

Dit is niet mogelijk omdat we concentratie van deelnemers op 1 locatie moeten vermijden. Er is voldoende parking vlakbij start & finish. We raden je aan om je spullen in de wagen te laten tijdens het fietsen.

Er zullen uitzonderlijk geen kleedkamers/douches ter beschikking zijn.

In het kader van de geldende coronamaatregelen beperken we de contacten maximaal. Om die reden zit je kaderplaatje mee inbegrepen in de inschrijvingsprijs en wordt er uitzonderlijk geen aparte waarborg gevraagd voor het kaderplaatje. Daardoor zal er ter plaatse geen waarborgterruggavestand worden ingericht.

Als Serge Baguet Classic niet kan doorgaan, zal je inschrijving automatisch overgedragen worden naar de volgende editie.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton