De Serge Baguet Classic, de tiende manche van de Proximus Cycling Challenge, kende ondanks het mindere weer opnieuw een geslaagde editie. Een mooi aantal deelnemers daagde op voor een pittige tocht over het trainingsparcours van de betreurde ex-wielrenner.

De voorjaarsklassiekers hebben we nu al even achter de rug, maar tijdens de Serge Baguet Classic konden de liefhebbers hun voorjaarsconditie nog eens in de verf zetten. Het heuvelachtige parcours, in het verleden nog het trainingsparcours van Baguet, die het nog mee uittekende, zorgde voor de nodige hoogtemeters rond uitvalsbasis Lierde.

Normaal is de lus van 152km de populairste afstand, maar vanwege het slechte weer, met zelfs enkele forse plensbuien, besloten veel deelnemers toch over te schakelen naar de 117km en de 72km. Beide zijn nog goed voor respectievelijk 6 en 9 hellingen, die resulteren in 660 en 1173 hoogtemeters.

Onderweg werden onder meer de Fayte, de Hameau des Papins, de Karnemelkbeekstraat, de Foreest en de Valkenberg bedwongen. Een prachtige verkenning van de Vlaamse Ardennen dus! Na afloop konden de sportievelingen nog genieten van de apr├Ęs-bike, terwijl het zonnetje uiteindelijk heerlijk door de wolken brak.

De volgende manche van de Proximus Cycling Challenge vindt op 8 augustus plaats. Dan kan je in Bornem deelnemen aan de Fietsdodendtocht. Vergeet je zeker niet in te schrijven!